Această clasă politică nu mă reprezintă!

img_5112

Nu regăsesc pe lista niciunei formațiuni politice un grup de oameni, sau măcar două persoane care să fie îndreptățite să primească votul meu. Este drept, dacă cercetez cu atenție găsesc individualități, caractere, personalități care pot întruni suma criteriilor unui candidat respectabil, un  potențial viitor senator sau deputat în Parlamentul României. Însă cum pot avea încredere într-un partid politic dacă doar un singur candidat este un om cinstit și capabil? Este de la sine de înțeles că orice om normal se întreabă de ce restul grupului nu este,  nu neapărat la fel, însă macar aproape, asemănător cu portretul acestui candidat?

Nu mă regăsesc în persoana niciunui candidat. Nici cei tineri și nici cei mai puțin tineri par a nu fi înțeles rostul României în Europa, rostul acestei națiuni în rândul celorlalte națiuni, rostul acestui popor în masa celorlalte popoare. Candidații de azi nu au o miză mare, un scop bine definit, un ideal de o viață pentru care lupta lor să fie susținută, încurajată, ajutată și învestită cu maximă încredere din paretea celor cărora le cer votul. Or Europa de azi se afla în fața unor imense provocări. Pentru a oferi un răspuns pe măsura acestor provocări ai nevoie de oameni pe măsura acestor evenimente și fenomene unice în istoria Europei. Însă clasa politică din România nu este pregătită pentru asemenea confruntări politice și economice care riscă în orice moment să devină confruntări militare.

Nu pot vota pe nimeni care pretinde pur și simplu că este mai bun decât celălalt/ceilalți. Nu pot vota pe nimeni doar pentru atât. Cu atât mai puțin nu pot vota pe nimeni care pe plan personal nu a dovenit că este capabil să fie un adevărat pater familias, o condiție esențială a bunei conviețuiri în societate. Nu pot vota pe nimeni care pe plan profesional nu a înregistrat performanțe ci doar un banal traseu, demn de respect într-adevăr dar nu demn de luat în cosiderare pentru o asemenea funcție. Responsabilitatea se va doveni

Nu pot vota pe cineva care după un mandat de parlamentar, sau în cazul și mai nefericit după mai mai multe mandate, nu poate menționa nici o inițiativă legislativă, nici un proiect susținut în Parlament, sau mai grav, nici nu a fost prezent în cameră la ședințe. Cu atât mai puțin nu pot vota un fost/actual parlamentar care a absentat în mod consecutiv de la confortabilul și căldurosul loc de muncă. În România politica de azi și actuala clasă politică se dovedește a fi doar o intervață a grupurilor de interese, a marilor grupuri și micilor grupuri de investitori și deținători ai capitalului. Or nu pot acorda încredere cuiva care se dovedește a fi doar o păpușa în mâinile marilor păpușari din țară sau de peste hotare.

Nu voi vota niciodată pe nimeni care nu a făcut nimic semnificativ, necesar și eficient pentru comunitatea din circumscripția în care candiează. Asemenea, nu voi vota niciodată pe nimeni care a fost catapultat din capitală în provincie sau invers, de un grup de interese sau de conducerea unui partid, oricare ar fi acesta.

Concluzionând, se poate spune că această clasă politică nu reprezintă pe niciun om normal. Nicio persoană normală, indiferent de școală, profesie, vârstă nu poate alege personaje de circ sau din teatrul absurd. În orice situație există și o alternativă, mai mult sau mai puțin rațională. Alternativa rămâne doar pentru acei candidați care nu au avut legături, conexiuni și complicități cu partidele politice, cu actuala clasă politică, cu cei care au primit deja condamnări pentru faptele săvârșite sau cel puțin control judiciar. Speranța rămâne pentru acești tineri, neinițiați și neexperimentați candidați. Oricât de blamați ar fi această nouă clasă de viitori potențiali politicieni ei merită totuși încurajați. Altfel, cât de naiv ar trebui să fii ca după 26 de ani să votezi aceleași etichete, aceleași discursuri, aceleași false formațiuni politice?  Unde au dus toate acestea în 26 de ani?  Răspunsul este de la sine de înțeles: nicăieri!

Așadar, pe 11 decembrie nu se ridică doar o problemă de politică internă a României. Se ridică o problemă de minimă cultură deoarece votul politic este expresia culturii politice/civice a celui/celor care-l posedă. Votul românilor va reflecta, dincolo de alegerea politică, cultura acestora. Aceasta este oportunitatea de a alege între încremenirea în paradigma politicienilor care au condus deja România, ceea ce înseamnă stagnare pe toate planurile, iar de partea cealaltă contribuția și punerea umărului la reconstrucția unei societăți aflate în ruină, ceea ce înseamnă multă, foarte multă muncă, de multe ori chiar și voluntară.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s