Concurs de fotografie

DSCF7400

 

Istoria noastră, istoria mea

Asociația Culturală ,,Eric Voegelin’’ organizează un concurs de fotografie pe tema ,,Istoria noastră, istoria mea’’ adresat studenților, indiferent de profilul facultății sau/și al universității.

Fotografia câștigătoare va fi premiată cu un loc asigurat la școala de vară desfășurată în cadrul festivalului de film istoric de la Vatra-Dornei în intervalul 10-25 august 2016. Organizatorii vor asigura cazarea, masa și transportul câștigătorului pe parcursul întregului eveniment.

Criterii de eligibilitate:

  1. Autorul fotografiei să fie student (licență, master sau doctorat) la o universitate din România.
  2. Fotografia să surprindă un monument istoric, o statuie, o carte, o persoană reprezentativă pentru istoria universală (poate fi atât din România cât și din altă țară);
  3. Fotografia nu trebuie să fie neapărat artistică, însă în obligatoriu nu trebuie să fie indecentă;
  4. Fotografia să fie însoțită de o scurtă descriere (3-5 rânduri).

 

La festivalul de film istoric și școala de vară de la Vatra-Dornei din august 2016 vor participa în calitate de invitați speciali regizorul Nicolae Mărgineanu (AGER Film, București), istoricul Cosmin Budeancă (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, București), judecător Cristi Danileț (Consiliul Superior al Magistraturii, București), regizor Andrei Negoiță Zagorodnâi (LegendaFilm L.A. SUA), istoricul Silviu Moldovan (Consiliul Național pentru Studierea Arhivei Securității), prof.univ.dr. Ion Barbu (Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași), regizor Guenter Czernetzky (Berlin și prof.univ. Universitatea Lucian Blaga, Sibiu), prof. univ. dr. Alexandru Jădăneanț (Universitatea de Vest, Timișoara), Mihai Dragomir (organizatorul FFIR), istoricul Velijko Stanic (Academia de Ștințe a Serbiei, Belgrad), arhitect Alexandru Duțuc (Universitatea Tehnică Cluj-Napoca), Mihai Croitor (Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca),  și mulți alții.

Școala de vară și festivalul se vor desfășura într-un cadru asemănător precum festivalul din anul 2015. Însă, spre deosebire de anul 2015 când au avut loc 20 de proiecții de film și 10 prelegeri,  în anul 2016 vor fi 60 de proiecții de film și 30 de prelegeri. În munții din zona orașului Vatra-Dornei, în special în Munții Călimani, sunt vizibile tranșeele din Primul Război Mondial. Astfel într-una din zile vor fi vizitate aceste tranșee împreună cu istorici și ghizi montani.

Concursul  de fotografie se va desfășura în perioada 1-30 martie. Mai multe detalii vor fi publicate ulterior pe paginile web ale organizatorilor (www.ericvoegelin.ro ).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s