Erfurter Weinachtsmarkt

În centrul istoric din oraselul german Erfurt (capitala landului Thuringen) este una dintre cele mai interesante pieţe de Crăciun. Chiar între zidurile vechii cetăţui şi a Domului catolic se află o mulţime de căsuţe de lemn, scrâncioburi, maşinuţe electrice şi caruseluri. Destul de serioasă prin dimensiunile sale, piaţa aceasta se dinstinge prin multiplele atracţii pentru copii sau/şi pentru adulţii care consideră că încă au suflet de copil… Desigur atracţiile celelalte nu lipsesc, precum berea şi vinul fiert: Gluhwein.

După ce am trecut de atracţiile pentru copii şi adulţi m-am oprit la o căsuţă destul de simpatică. Aici, dacă aş fi doborât o piramidă de zece conserve aş fi câştigat un ursuleţ de pluş. Am avut la dispozitie trei mingi – destul de uşoare ce-i drept – şi desigur un braţ drept a cărui precizie m-a înşelat. Din totalul celor zece conserve am doborât doar şapte, iar drept răsplată am primit… o insigna.

Desigur în Erfurt sunt şi alte pieţe de Craciun însă nu atât de mari şi mai ales nu cu o ofertă atât de variată.

Pieţele sunt inaugurate pe 23 noiembrie şi rămân deschise până în data de 27 decembrie. Obiceiul îşi are originea în Alsacia, prima piaţă de Crăciun şi primul brad împodobit, conform tradiţiilor ar fi fost la Strasbourg.

19.12.2014

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s