Zece motive pentru care să NU-l votezi pe Iohannis

DSCF7205

Iohannis in presa germana: ”un german vrea sa faca a doua revolutie in Romania”

Dat fiind faptul că în actuala campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale,  majoritatea  candidaţilor se lansează în discursuri sterile despre defectele contracandidaţilor şi motivele pentru care aceştia nu trebuiesc votaţi, am identificat zece – posibile – motive pentru care un candidat mai deosebit nu ar trebui votat. Mă refer aici la Klaus Iohannis, iar pentru foarte multă lume o parte din aceste motive probabil nu constitue nici o noutate. Însă ele necesită atenţie.

 1. Primul motiv este de fapt ultimul motiv găsit de contracandidaţii săi: Klaus Iohanis nu are copii. Din această cauză – după legea maimuţelor – nu poţi fi maimuţă cea mai mare dacă nu ai făcut la rândul tău alte maimuţe mai mici. Aşadar, Klaus Iohannis trebuie să fie un pater familias înainte de a avea pretenţia de candida la preşedenţia României. Foarte interesant este faptul că această lege a selecţie naturale nu i-a impiedicat pe germani să o aleagă pe Frau A. Merkel de trei ori până în prezent, fără ca aceasta să aibă nici măcar un copil.
 1. Al doilea motiv pentru care Iohannis nu trebuie ales este determinat de faptul că a condus oraşul Sibiu timp de 14 ani într-un mod necorespunzător. Da, necorespunzător cu obiceiurile românilor: delăsare, blazare, amânare, anulare! Devine un lucru deja suspect că Sibiul arată la rândul său într-un mod total necorespunzător cu restul României. Lucru pentru care primarul său ar trebui, desigur în viziunea contracandidaţilor săi, blamat nu votat.
 1. Al treilea motiv este legat tot de Sibiu şi în special de Sibiu Capitală Europeană a Culturii. La ce ne foloseşte cultura? Este un nonsens în special pentru agramaţii intraţi pe uşa din dos pe scena politică din România. Când un prim-ministru are un doctorat plagiat, o capitală a culturii în România este deja o ofensă la domnia sa. În plus devine o enigmă cum de primarul din Sibiu a reuşit să atragă atâţia investitori: o jignire şi pentru restul primarilor din România. În special pentru cel din Constanţa, care atunci când pleacă vara pleacă şi el… pe alte mări mai însorite…
 1. Al patrulea motiv este cauzat tot de zona de baştină a lui Iohannis: Transilvania. Ca un ardelean adevărat acesta vorbeşte calm şi liniştit, total atipic pentru un politician român, ceea ce din nou nu este bine. Ba unii spun chiar că Iohannis nu vorbeşte deloc… desigur pentru cei care nu au răbdarea necesara să-l asculte! Aşadar, dacă doreşte să ajungă preşedinte, Iohannis trebuie să se agite niţel, să dea mult din mâini, să vorbească fără să facă ce spune şi mai ales, să vorbească gura fără el.
 1. Al cincelea motiv este legat tot de limbă. Iohannis cunoaşte deja o limbă străină. Asta nu este o noutate petru politicienii din România, pentru mulţi dintre ei limbă română fiind o limbă străină, cel puţin de la Ceauşescu până la Vanghelie şi Becali există un lung şir de politruci care au citit o singură carte în viaţa lor: Abecedarul! Iohannis nu doar că vorbeşte corect limba română ci vorbeşte corect şi limba germană ceea ce face din el un om anormal pentru clasa politică.
 1. Cunoştinţele de germană se datorează originiii sale, origine care constituie cel de al şasele motiv datorita caruia mulţi români – care plâng încă după epoca de aur a socialismului/comunismului din România – nu-l vor vota. Iohannis este etnic german. Cum să voteze un oltean un german? atât timp cât austriecii s-au speriat de Oltenia în 1739 şi au preferat să-i lase pe olteni turcilor cum să uite oltenii acum această insultă?!
 1. Numele lui Iohannis nu este bun. Cel puţin dacă îl chema Ion, sau Ionică, sau Ionel Clausius, sau Ionică Cel Închis, sau Ionescu Clici, etc. Însă nu, pe el il cheamă Iohannis şi Werner şi Klaus. Motiv pentru care o serie de oameni ”luminitaţi” au ajuns la concluzia că din 22 de milione de români, am găsit pe unu care nu are nume de român.
 1. Iohannis nu poate fi mândru că e român! Da, acesta este un motiv cât se poate de serios! El poate fi în schimb mândru că este şi etnic german – unul dintre puţinii care au mai rămas în România – şi european şi civilizat, mai civilizat decât mulţi români care sunt mândri că sunt români şi doar atât, deoarece altceva nu sunt, nici măcar în conformitate cu vârsta/fotografia din buletin…
 1. Iohannis este prea înalt. Spre deosebire de Ion Iliescu, Emil Boc, Vanghelie şi alte exemplare ale virilităţii clasei politice din România, Iohannis este prea înalt şi în plus este şi blond. Total atipic.
 1. În definitiv, un ultim motiv pentru care să nu votezi cu Iohannis: presa străină scrie despre el. Da, dar scrie de bine! După ce că în ziarele din vestul Europei când se scrie de România principalele subiecte sunt hoţii, emigraţia, corupţia, fostul prim-ministru Năstase la a doua sa arestare, etc. un subiect precum Iohannis este complet exotic. Presa occidentală titrează asemenea zilelor campaniilor electorale din 1996 şi 2004. Acum se aşteaptă schimbarea. Din nou schimbarea! Ea a fost aşteptată şi atunci. Deşi iniţial a fost bine primită de occidentali, aceştia şi-au dat repede seama că în loc de armăsarii care s-au înscris în cursa pentru Cotroceni, românii au ales iarăşi doi catâri care se încăpăţânează să înţeleagă democraţia şi să accepte statul de drept.

Iată aşadar suficiente motive pentru suficienţi electori ” inteligenţi ” pentru a nu-l alege pe Iohannis.

Emilian Dranca

Leipzig, 13.10.2014

Advertisements

379 thoughts on “Zece motive pentru care să NU-l votezi pe Iohannis

 1. Geanina says:

  La mine pe facebook cei pro Ponta promoveaza acest articol…si ei au doar drept de vot si de judecata!…offfff!ce oameni “stramtorati” suntem!…dar e un atuu pt KWI! 😀

 2. Ovi says:

  Total de acord cu articolul. O singura mentiune am ca la motivul numarul 10 apare doar cifra 1.

 3. Andreea says:

  De fapt din cate am auzit eu pe la altii, pe locul 1 trebuia sa scri: “Nu-l votez domne ca e neamt”. Prostii nu stiu ca el e neamt doar cu numele, ca e nascut in Sibiu si si-a iubit atat de mult tara incat nu a plecat desi a avut ocazia. Adevarul e ca presedintii romani (cu numele) au “facut” ceva pt tara asta.

 4. Mada says:

  Serios? Statura, numele, culoarea parului? Asta conteaza? Asta ne Indeamna pe noi sa votam pe Ponta? Pentru ca e mic, brunet si cu nume de roman? Am inteles ca este un articol contra Iohannis, dar explicatiile sunt cu adevarat nepotrivite.
  In plus, sunt sigura ca majoritatea oamenilor care au votat pe Iohannis, nu au votat pe dansul ca om, statura, nume etc ci au votat contra PSD.

 5. Hai lasa-ne says:

  Ce articol fara valoare! Nu stii nimic despre cultura si aberezi grav in toata argumentarea ta de doi lei! Nu pot sa cred ca cineva poate compune o scarbosenie de text ca asta. Du-te la plimbare si lasa-i pe cei avizati sa scrie!

  • Andrei says:

   Stimate domn fara nume, scuza-ma ca intervin dar replica ta denota faptul ca nu intelegi ceea ce citesti sau pur si simplu nu citesti. Am sa te rog sa mai citesti o data articolul si vei intelege mesajul, mesaj care este pro Iohannis si scoate in evidenta ce fel de oameni ne-au condus tara, ce clasa de oameni s-ar califica din punct de vedere al asa zisei “cerinta obligatorie de a fi indeplinita pentru a fi in fruntea tarii”. Deci te rog sa inveti sa citesti un articol inainte sa comentezi la adresa lui.

  • Andrei says:

   citez: Iată aşadar suficiente motive pentru suficienţi electori ” inteligenţi ” pentru a nu-l alege pe Iohannis. Presupun ca pentru dumneata nu reprezinta nimic semnele de punctuatie ce imprejmuiesc cuvantul inteligenti…

 6. pepe says:

  urmatorul presedinte sper sa fie tigan…

  • Andrei says:

   Te-ai simti mai barbat?

  • Ana says:

   Ai dreptate, pepe. În dorința noastră de-a arăța cât de democrați suntem, am ajuns în situația de-a alege în fruntea țării numai minorități ,ca nu cumva să ne arate cu degetul cei din afară ,că nu le respectăm drepturile .
   Țară de lași și slugi preaplecate pentru tot ce e străin ( așa am fost dintotdeauna, din cauza unor conducători trădători și lipsiți de șira spinării. ) . PS Președintele nou ales , o să facă r… praf , așa e de preocupat de soarta țării și așa de mult înțelege el sufletul românilor . Orice s-ar spune, n-are cum să simtă ca noi deși s-a născut aici ; e altă nație, are altă structură , așa că nu poate empatiza ci doar să-și satisfacă orgoliul și mândria că viața lui e împlinită, restul e praf.

 7. eugen ionescu says:

  mare japita esti , mai emiliandranca !

  • nur eli says:

   N ati priceput nimic din politica ! Politica este un lighean murdar , in care se spala toti dalmatienii ! Si politicienii se inteleg f bine intre ei . Ei , doar , se prefac ca se cearta ! Si , la alegeri , afli cat esti de prost ! Si politica este o ” necesitate nenecesara ” ( M Twain ) pt cei care castiga fara sa munceasca ! Nimic nou sub soare !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s