Zece motive pentru care să NU-l votezi pe Iohannis

DSCF7205

Klaus Iohannis in presa germana.

 

Dat fiind faptul că în actuala campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale,  majoritatea candidaţilor se lansează în discursuri sterile despre defectele contracandidaţilor şi motivele pentru care aceştia nu trebuiesc votaţi, am identificat zece – posibile – motive pentru care un candidat mai deosebit nu ar trebui votat. Mă refer aici la Klaus Iohannis, iar pentru foarte multă lume o parte din aceste motive probabil nu constitue nici o noutate. Însă ele necesită atenţie.

 

  1. Primul motiv este de fapt ultimul motiv găsit de contracandidaţii săi: Klaus Iohanis nu are copii. Din această cauză – după legea maimuţelor – nu poţi fi maimuţă cea mai mare dacă nu ai făcut la rândul tău alte maimuţe mai mici. Aşadar, Klaus Iohannis trebuie să fie un pater familias înainte de a avea pretenţia de candida la preşedenţia României. Foarte interesant este faptul că această lege a selecţie naturale nu i-a impiedicat pe germani să o aleagă pe Frau A. Merkel de trei ori până în prezent, fără ca aceasta să aibă nici măcar un copil.

 

  1. Al doilea motiv pentru care Iohannis nu trebuie ales este determinat de faptul că a condus oraşul Sibiu timp de 14 ani într-un mod necorespunzător. Da, necorespunzător cu obiceiurile românilor: delăsare, blazare, amânare, anulare! Devine un lucru deja suspect că Sibiul arată la rândul său într-un mod total necorespunzător cu restul României. Lucru pentru care primarul său ar trebui, desigur în viziunea contracandidaţilor săi, blamat nu votat.

 

  1. Al treilea motiv este legat tot de Sibiu şi în special de Sibiu Capitală Europeană a Culturii. La ce ne foloseşte cultura? Este un nonsens în special pentru agramaţii intraţi pe uşa din dos pe scena politică din România. Când un prim-ministru are un doctorat plagiat, o capitală a culturii în România este deja o ofensă la domnia sa. În plus devine o enigmă cum de primarul din Sibiu a reuşit să atragă atâţia investitori: o jignire şi pentru restul primarilor din România. În special pentru cel din Constanţa, care atunci când pleacă vara pleacă şi el… pe alte mări mai însorite…

 

  1. Al patrulea motiv este cauzat tot de zona de baştină a lui Iohannis: Transilvania. Ca un ardelean adevărat acesta vorbeşte calm şi liniştit, total atipic pentru un politician român, ceea ce din nou nu este bine. Ba unii spun chiar că Iohannis nu vorbeşte deloc… desigur pentru cei care nu au răbdarea necesara să-l asculte! Aşadar, dacă doreşte să ajungă preşedinte, Iohannis trebuie să se agite niţel, să dea mult din mâini, să vorbească fără să facă ce spune şi mai ales, să vorbească gura fără el.

 

  1. Al cincelea motiv este legat tot de limbă. Iohannis cunoaşte deja o limbă străină. Asta nu este o noutate petru politicienii din România, pentru mulţi dintre ei limbă română fiind o limbă străină, cel puţin de la Ceauşescu până la Vanghelie şi Becali există un lung şir de politruci care au citit o singură carte în viaţa lor: Abecedarul! Iohannis nu doar că vorbeşte corect limba română ci vorbeşte corect şi limba germană ceea ce face din el un om anormal pentru clasa politică.

 

  1. Cunoştinţele de germană se datorează originiii sale, origine care constituie cel de al şasele motiv datorita caruia mulţi români – care plâng încă după epoca de aur a socialismului/comunismului din România – nu-l vor vota. Iohannis este etnic german. Cum să voteze un oltean un german? atât timp cât austriecii s-au speriat de Oltenia în 1739 şi au preferat să-i lase pe olteni turcilor cum să uite oltenii acum această insultă?!

 

  1. Numele lui Iohannis nu este bun. Cel puţin dacă îl chema Ion, sau Ionică, sau Ionel Clausius, sau Ionică Cel Închis, sau Ionescu Clici, etc. Însă nu, pe el i-l cheamă Iohannis şi Werner şi Klaus. Motiv pentru care o serie de oameni ”luminitaţi” au ajuns la concluzia că din 22 de milione de români, am găsit pe unu care nu are nume de român.

 

  1. Iohannis nu poate fi mândru că e român! Da, acesta este un motiv cât se poate de serios! El poate fi în schimb mândru că este şi etnic german – unul dintre puţinii care au mai rămas în România – şi european şi civilizat, mai civilizat decât mulţi români care sunt mândrii că sunt români şi doar atât, deoarece altceva nu sunt, nici măcar în conformitate cu vârsta/fotografia din buletin…

 

  1. Iohannis este prea înalt. Spre deosebire de Ion Iliescu, Emil Boc, Vanghelie şi alte exemplare ale virilităţii clasei politice din România, Iohannis este prea înalt şi în plus este şi blond. Total atipic.

 

  1. În definitiv, un ultim motiv pentru care să nu votezi cu Iohannis: presa străină scrie despre el. Da, dar scrie de bine! După ce că în ziarele din vestul Europei când se scrie de România principalele subiecte sunt hoţii, emigraţia, corupţia, fostul prim-ministru Năstase la a doua sa arestare, etc. un subiect precum Iohannis este complet exotic. Presa occidentală titrează asemenea campaniilor electorale din 1996 şi 2004. Acum se aşteaptă schimbarea. Din nou schimbarea! Ea a fost aşteptată şi atunci. Deşi iniţial a fost bine primită de occidentali, aceştia şi-au dat repede seama că în loc de armăsarii care s-au înscris în cursa pentru Cotroceni, românii au ales iarăşi doi catâri care se încăpăţânează să înţeleagă democraţia şi să accepte statul de drept.

 

Iată aşadar suficiente motive pentru suficienţi electori ” inteligenţi ” pentru a nu-l alege pe Iohannis.

 

Emilian Dranca

 

Leipzig, 13.10.2014

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s